Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спор между фирми остави къмпинг "Каваците" без ток

Снимка: БГНЕС
За близо денонощие е бил спрян токът на къмпинг "Каваците" в Созопол по искане на директора на фирмата-собственик на имота Евгения Банева. Елекрозахранването на къмпинга се плаща редовно от фирмата-наемател, за която обаче собствениците твърдят, че се е самонастанила.

Споровете между фирма "Хелио тур" и фирмата наемател на къмпинг "Каваците" – "Джи енд джи", продължават цяло лято. Близо 500 туристи останаха без елементарно обслужване, след като вчера токът на къмпинга беше спрян за повече от 12 часа.

Ситуацията е абсурдна, каза адвокатът на фирмата-наемател Евгени Мосинов:

Госпожа Банева е направила нещо, което звучи доста абсурдно – закрила е партидата на къмпинг "Каваци". И какво се получава? Баневи от 2016 година отдават под наем къмпинга на "Джи енд джи", Сега оспорват този договор, пречат на наемателя да изпълнява дейността си по договора за наем.

Защо електроразпределителното дружество първо спира, а след това възстановява електрозахранването, обяснява говорителят на EVN Крум Косев:

Това е станало първоначално по искане на собственика. При наличните документи затова, че има дело в съда, ние не можем да се намесим в отношенията между двете страни.

Сега от фирма "Хелио тур" искат от дружеството за ВиК да спре и водата на къмпинга.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени