Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фаворитите започнаха с победи на шампионата ни по тенис

Александър Лазаров
Снимка: Архив

Фаворитите започнаха с победи на Държавното лично първенство по тенис за мъже на червените кортове на Национален тенис център в София с награден фонд от 10 хиляди лева.

Поставеният под номер 1 и миналогодишен финалист Александър Лазаров разгроми на старта Ивайло Керемедчиев с 6:1, 6:1. За място на четвъртфиналите националът за купа "Дейвис" Лазаров ще срещне Калоян Вълчев, който се справи с Илиян Дробенов с 6:3, 6:3.

Защитаващият титлата си и шести поставен Тихомир Грозданов загуби сет, но стигна до успеха срещу квалификанта Никола Тупалов след 2:6, 6:1, 6:1. Грозданов, който се стреми към пета национална титла след 2008, 2013, 2015 и 2017 година, ще играе във втория кръг срещу Пламен Милушев, който започна с победа срещу Радослав Шандаров с 6:1, 4:6, 6:2.

Държавният шампион в зала и номер 5 в схемата Александър Донски даде само гейм на Недялко Краев след 6:0, 6:1 и за място на четвъртфиналите ще спори с Христо Валеов.

Вторият в схемата Васко Младенов спечели категорично срещу ветерана и двукратен шампион на страната Илия Кушев с 6:2, 6:1, а във втория кръг ще има за съперник квалификанта Габриел Евтимов.

Младокът Адриан Андреев се справи в първия кръг с 38-годишния ветеран и петкратен държавен шампион Ивайло Трайков с 6:0, 6:1, а във втория кръг ще играе срещу номер 3 Габриел Донев, който започна с труден успех над бившия национал Цветан Михов с 6:2, 4:6, 7:5.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна