Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До мястото, където изчезна 25-годишният Адриан Златков, е намерен изгорял автомобил

Снимка: БТА

Опожарен лек автомобил "Шкода" е открит от полицията близо до мястото, където изчезна 25-годишният Адриан Златков преди два дни. Все още МВР разследва дали това е автомобилът, с който е отвлечен младият мъж. 

От огъня са изгорели почти всички части на автомобила, по които може да бъде установен произхода му и собствеността му. Заради това полицията ще се опита да възстанови номера на рамата на колата. Така ще стане ясна цялата информация за возилото. Все още не е сигурно, че тове е превозното средство, с което е отвлечен Златков.

Източници от МВР обясниха, че основната версия, по която се работи, е отвличането да е свързано с бизнеса на бащата на момчето Тони Златков. Все още няма и обаждане към семейството с искане за откуп, научи "Хоризонт".

В коментар по случая министърът на вътрешните работи Валентин Радев заяви пред Би Ти Ви, че е открит опожарен автомобил, с който най-вероятно е бил отвлечен 25-годишният мъж.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ - Цветан Цветанов призова да се даде възможност на полицията да работи спокойно, за да бъде разплетен по-бързо случаят с отвличането на 25-годишния Адриан Златков. Цветанов е категоричен, че не може да се говори за повторение на казуса с бандите „Наглите“, отговорни за отвличания по времето, когато той беше вътрешен министър.

Ежедневното говорене по тази тема създава неудобства за семейството и, разбира се, дискомфорт за концентрацията, която трябва да имат професионалистите в момента. Знаете, че в минали периоди, когато имаше отвличания и когато бях министър на вътрешните работи, ограничихме споделянето на информация с обществеността чрез медиите. От тази гледна точка, аз съм убеден, че сигурността е гарантирана и съм убеден, че колегите ще си свършат своята работа. Не смятам, че е коректно да се връщат спомените за "Наглите" и просто нека да не правим такава аналогия

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна