Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов защити антикорупционния проектозакон на ГЕРБ

Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов защити антикорупционния проектозакон на ГЕРБ. По думите му, проектът е получил подкрепа от евроинституции и неправителствени организации. Борисов призова всички депутати и членовете на ГЕРБ да не влизат в дебати с БСП по темата:

БСП, когато имаха на два пъти възможност да направят такива закони, да ги приемат и да ги приложат, те всъщност приеха само един закон, който по своята същност е закон, защитаващ корупцията. През 2008-ма година мина. Задължавам всички от младежкия ГЕРБ и парламентарната група на ГЕРБ да прочетат и да научат този закон, защото той показва истинската същност на БСП.

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов потвърди позицията, че не президентът, а Народното събрание трябва да назначава председателя на бъдещата антикорупционна агенция, за да се гарантира прозрачност и публичност. По думите му, партия ГЕРБ не иска президентска република.

Борисов и Цветанов говориха пред организирания от Младежката организация на ГЕРБ Летен университет край Варна с 250 участници от цялата страна.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени