Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия е европейският шампион по волейбол

Отборът на Русия спечели европейското първенство по волейбол
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Русия спечели европейската титла по волейбол за мъже на турнира в Полша. Във финала в Краков руснаците надвиха драматично Германия с 3:2 гейма (25:19, 20:25, 25:22, 17:25, 15:13). Това е общо 14-а титла за Русия от европейски първенства, включително и тези от времената на СССР.

Двата тима си размениха по един гейм в  “Таурон Арена”, след което руснаците трудно спечелиха третата част и отново поведоха в резултата. Германците обаче не се предадоха, а разбиха съперника в четвъртия гейм, за да вкарат мача в тайбрек. В него по-съобразителни се оказаха волейболистите на „Сборная” и след 15:13 ликуваха с титлата.

Отборът на Германия печели исторически първи сребърен медал под ръководството на Андреа Джани, който преди две години изведе до финал и тима на Словения, който тогава отстъпи с 0:3 на Франция в „Арена Армеец” в София. Тогава България и Италия домакинстваха на шампионата  на Стария континент.

Съставът на Сърбия спечели за седми път бронзовите медали. Сърбите победиха трудно Белгия с 3:2 (25:17, 22:25, 19:25, 25:22, 15:12) в мач, продължил повече от два часа в Краков. 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна