Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът на Мексико: Това е най-силното земетресение в страната за последните 100 години

15 са вече жертвите след мощния трус

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Продължава да расте броят на загиналите след мощното земетресение в Мексико, съобщи Франс прес. Към момента са открити 15 тела. Земетресението с магнитуд 8,2 по Рихтер е най-силното в Мексико за последните 100 години, потвърди президентът Енрике Пеня Нието:

Допреди минути информацията беше за магнитуд 8,4. Но последната информация показва, че трусът е бил със сила 8,2. Така това земетресение се превръща в най-силното за страната ни за последните поне 100 години.

Нието потвърди, че има жертви:

За съжаление, вече получихме информация за загинали и материални щети, които към момента не сме оценили. Това ще стане през следващите часове и дни, за да разберем какви точно щети е причинило земетресението. 

Мексиканският президент потвърди, че разрушенията са огромни и първоначално 1 милион души са останали без електричество, но то вече е възстановено за 800 000 жители. Той добави, че е имало 62 вторични труса.

Местни жители споделиха:

Чуваше се как сградите скърцаха, изгаснаха лампите. Гушнах се с приятеля ми и плаках, защото много се уплаших. Никога не съм преживявала нещо такова. Имало е земетресения, но никога не съм чувала стените да скърцат и светлините да изгаснат.

Веднага разбрах, че е земетресение. Сложих си якето, изключих телевизора и излязох на булеварда. Той беше пълен с хора, които излизаха от сградите и апартаментите си. Всички бяха по пижама. Земетресението беше много силно.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени