Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На срещата на върха за сътрудничество в науката и технологиите на Организацията за ислямско сътрудничество в Казахстан

Турският президент призова ислямските държави към разбирателство и единство

Реджеп Тайип Ердоган
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова ислямските държави за разбирателство и единство в реч на срещата на върха за сътрудничество в науката и технологиите на Организацията за ислямско сътрудничество в Казахстан:

Онова, от което в момента най-много се нуждаят ислямските държави, е единство и взаимност помежду си, а не конфронтация, обвинения, разединение, каквито съществуват сега, каза Ердоган, като специално акцентира на кризата с Катар, която, по думите му, е нанесла вреда на ислямския свят и трябва час по-скоро да бъде прекратена.

Турският държавен глава призова ислямските държави към единни действия спрямо всякакви посегателства срещу свещените мюсюлмански места в Ерусалим, както и срещу всякакви провокации в това отношение.

Ердоган заяви още, че терористичните групировки много активно използват интернет и социалните медии като средство за насаждане на омраза срещу исляма. Той призова ислямските държави към по-тясно сътрудничество в разработването на нови технологии, които да пресекат насаждането на ислямофобия.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна