Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Как ще бъде открита новата учебна година в затвора в Бобов дол

Снимка: БТА

За пети път в затвора в Бобов дол на 15 септември ще бъде открита новата учебна година. В различните класове са се записали 110 изтърпяващи присъда мъже.

Броят на обучаваните в затворническото училище в Бобов дол е намалял в сравнение с предишната учебна година, когато в клас са влезли 121 мъже. Сега и първокласниците са по-малко – само 13, докато при откриването на училището през септември 2013 г. е имало три паралелки с близо 50  първокласници. Обяснението е, че сега от ръководството правят щателна проверка дали записващите се в първи клас не са го завършили преди години. Такъв случай е установен миналата година – затворник се записал в първи клас, за да намали срока на изтърпяване на присъдата си. 

Тази година няма да има 12-и клас поради липса на желаещи. Миналата учебна година имаше три зрелостника. На първата матура през май и тримата имаха слаб успех. На поправителната сесия през септември обаче и тримата се справили добре както по български език и литература, така и по свободно избран предмет. Двама от тях се явили на зрелостен изпит по история, а третият по химия и се дипломирали.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени