Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кабрал: "Левски" ще се бори за титлата

Жерсон Кабрал вече е футболист на "Левски"
Снимка: levski.bg

Футболен клуб "Левски" привлече снощи своето 14-ото ново попълнение. Това е холандецът Жерсон Кабрал, който подписа договор с клуба за две години.

Кабрал е 26-годишен, играе на поста ляво крило. Юноша е на "Фейенорд", играл е още за "Твенте", "Ден Хааг", "Вилем", "Бастия".  През пролетта на тази година се подвизава като преотстъпен в "Спарта" (Ротердам). Има мачове за юношеските национални гарнитури на Холандия.

Жерсон Кабрал призна, че е запознат с обстановката на "Георги Аспарухов", тъй като е разговарял с бившия любимец Гари Родригес. Оказа се, че новото попълнение на 26-кратните шампиони на България и настоящият играч на "Галатасарай" са братовчеди.

Моят братовчед играеше за "Левски" - Гари Родригес. Той ми разказа доста хубави неща. Освен това забелязах,  че "Левски" взе доста качествени играчи. Стана ми ясно, че се гради нещо голямо и дойдох. Говорил съм с Делио Роси. Той е много искрен човек. Каза ми какво иска и очаква от мен. Готов съм да играя и да покажа качествата си. Щом съм в "Левски", значи целите ни са големи. Нормално е да се борим за титлата, каза Жерсон Кабрал.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени