Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сесил Каратанчева спечели финала срещу Елица Костова в Лас Вегас

Сесил Каратанчева
Снимка: БГНЕС

Сесил Каратанчева спечели българския финал на турнира по тенис в Лас Вегас с награден фонд 60 000 долара. Тя победи Елица Костова с 6:4, 4:6, 7:5, като двете изиграха интригуващ двубой.
Срещата започна с пробив за Каратанчева, която обаче бързо допусна пробивът да бъде върнат за 2:2. Последва размяна на геймове до 4:4, когато дойде решаващият 9-и гейм, в който отново Сесил стигна до пробив и поведе с 5:4. След това за нея остана да затвори сета на свой сервис. Костова се бори до последно в този маратонски гейм и спаси четири сет-пойнта, но в крайна сметка силите й не издържаха и Каратанчева стигна до 6:4.
Във втория сет играта вървеше гейм за гейм, като всяка от тенисистките печелеше своето подаване до 4:3 в полза на Костова. Тогава започна размяна на пробиви, като в крайна сметка това се оказа в полза на Елица, която взе сета също с 6:4 и изравни резултата. В третия сет, който отново стартира с размяна на пробиви, всяка от тенисистките печелеше след това своето подаване до 5:5. Тогава Каратанчева проби отново, а накрая успя и да затвори сета и мача в своя полза и да спечели трофея.
Титлата е 8-а в кариерата на Сесил в турнири на Международната тенис федерация (ITF), но едва първа от 2011 година.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна