Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицейски синдикат с писмо до премиера за изказване на вътрешния министър

В изказването на вътрешния министър синдикатът вижда зле прикрита заплаха

Снимка: БГНЕС

Синдикалната федерация на служителите в МВР е изпратила писмо до премиера Бойко Борисов заради изказване на вътрешния министър Валентин Радев пред медиите, в което, според тях, се съдържа зле прикрита заплаха.

Профсъюзът цитира изказване на министъра от 13 септември по повод полицейските протести:
Те, доколкото разбрах – аз това съм го пропуснал, са обявили, че ще има протести винаги по празниците, което не знам какво значи и защо са го решили. Тяхно право е да протестират – нека да го правят колкото си искат, но аз считам, че там диалог има и ние правим повече от необходимото. И ги моля да не ми притискат и ако го правят, аз ще правя обратното. Ще казвам, постоянно го правя, и ви каня винаги присъствайте и слушайте какво говорим ние, какво говорят те и рано или късно тя истината постепенно ще изплува.


Според Синдикалната федерация на служителите в МВР зле прикритата заплаха от министър Радев се съдържа в думите и аз ще направя обратното. Профсъюзът предупреждава, че ако не получи удовлетворителен отговор от премиера Борисов, ще се обърне към партньорските си организации в редица европейски страни, както и към компетентни български и европейски институции.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени