Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Реал" с голяма издънка, загуби от "Бетис" у дома

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Реал" (Мадрид) допусна шокиращо поражение с 0:1 у дома срещу "Бетис" в среща от петия кръг в испанското първенство, която беляза завръщането на звездата Кристиано Роналдо след изтърпяно наказание от пет мача.

"Белите" бяха вкарали поне по един гол във вратата на съперника в последните си 73 мача, но не успяха да се разпишат срещу севилци и все още нямат победа пред собствена публика в Примера дивисион.

В самото начало Виктор Санабрия не се възползва от грешка в отбраната на домакините и Даниел Карвахал изчисти топката пред голлинията. Опасностите през първата част пред вратата на "зелените" дойдоха след изпълнения на Роналдо, който изигра първата среща в първенството през този сезон.

След почивката удари на Гарет Бейл и Карвахал срещнаха гредите, докато Тони Кроос и Лука Модрич също не успяха да се разпишат заради перфектни намеси на вратаря Адан. Роналдо и Марсело също бяха близо до попадението, но в края ликуваха гостите.

В третата минута на добавеното време Борха Майорал стреля много добре с глава, но Адан пак плонжира и улови във въздуха топката. В 94-ата Бараган беше оставен да центрира в наказателното поле, а непокритият Санабрия реализира попадение с плонж, насочвайки по диагонала за крайното 0:1.

Столичани имат само осем точки до момента и вече изостават на седем след лидера Барселона, който е с пълен актив. Бетис има девет точки на шеста позиция в Примера дивисион.

В друга среща от кръга "Атлетико" Мадрид победи с 2:1 като гост срещу "Атлетик" Билбао. Пет минути преди почивката Ян Облак спаси дузпа, изпълнена от Ариц Адурис, а развръзката дойде след почивката на двубоя. Първо в 55-ата минута Коке асистира за Анхел Корея, който направи резултата 0:1. В 73-ата минута резервата Яник Ферейра-Караско удвои аванса за гостите след асистенция на звездата Антоан Гризман.

Баските вкараха почетен гол в последните секунди чрез Раул Гарсия. Столичани са на трето място в класирането с 11 точки, докато Атлетик заема осма позиция със седем точки.

Севиля спечели трудно с 1:0 у дома срещу Лас Палмас и е на второ място във временното класиране. Андалусийците са с 13 точки след късното попадение на завърналия се в състава испански национал Хесус Навас.

"Лас Палмас" заема 12-ата позиция в Примера дивисион с шест точки. По-късно тази вечер "Виляреал" е домакин на "Еспаньол", докато "Селта Виго" приема "Хетафе".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени