Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емил Караниколов: Офшорна компания на Цветан Василев стои зад оръжейния завод в Русе

| обновено на 27.09.17 в 11:48
Снимка: БГНЕС

Офшорна компания на Цветан Василев стои зад оръжейния завод в Русе, заяви министърът на икономиката Емил Караниколов. Лицензите на "Дунарит" не са отнемани, но там собствеността на дружеството е проблем, каза той: 

Относно "Дунарит", нека да ви обърна внимание, че последните 10 години крайният собственик на това дружество е една офшорка - IFV, регистрирана на Вирджинските острови. Още един път казвам - държавата обезпечава военно-промишления комплекс. Не говорим за одържавяване, а за явяване на пазарен принцип на публична продан, на която всяко едно лице може да се яви.
Днес министър Емил Караниколов ще представи действията на държавата по отношение на оръжейните заводи "Дунарит" и "Емко" в парламентарната комисия по икономическа политика. Изслушването е по настояване на депутати от опозицията след поредица от протести на работниците в Трявна и Русе.
В интервю за "Хоризонт" вчера, от "Емко" обявиха, че атаката е заради участието в международен търг за доставки на стойност един милиард долара. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна