Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Районния съд в Асеновград започна делото срещу ученика, пребил с дървен кол учител

Ученикът от Садово, който преби с дървен кол учител по английски език в Професионалната гимназия по селско стопанство, заяви, че съжалява за случилото се и иска да се извини на преподавателя. В Районния съд в Асеновград днес започна делото срещу младежа. Прокуратурата настоява той да получи ефективно наказание заради високата обществена опасност на деянието.

Срещу 17-годишния Атанас Георгиев са повдигнати две обвинения - за хулиганство и за нанасянето на лека телесна повреда на учителя Антон Велков, както и за опит за нанасяне на удари на друга учителка и отправяне на ругатни и закани към преподавателите. Съдът изиска от РПУ на следващото съдебно заседание дървения кол, с който Атанас е ударил по главата своя учител, да бъде приложен като веществено доказателство.

Освен това от дирекция "Социално подпомагане" в Първомай трябва да представят пред магистратите доклад за Атанас Георгиев.

Делото започна по съкратеното съдебно производство. Това означава, че Атанас признава изцяло фактите в обвинителния акт.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 13 октомври.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени