Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фондация "Каузи" представя млади хора, които търсят реализация на идеите си

Снимка: Фейсбук

За 7-ми пореден път Фондация "Каузи" представи пред потенциални инвеститори млади хора, които търсят реализация на идеите си. В срещата в СУ "Свети Климент Охирдски" днес участваха 25 младежи със свои идеи.

Проявата помага да се подкрепят смислените предложения и идеи младите хора да не бъдат безработни, а да станат предприемчиви собственици на нови компании. Марина Стефанова от фондация "Каузи":

Какви са идеите? Те са много интересни. Една от основните тенденции е, че има много повече в областта на услугите, отколкото в търговия или производство, или строителство. Също така е много интересно, че имаме производство и дистрибуция на зелени продукти, имаме подобряване на градското пространство, имаме отново услуги за младежите с увреждания, защото един от нашите специфични акценти е участието на младежи с увреждания и всяка година наистина част от тях реализират своите идеи и създават нови бизнеси. Нашата идея е свързана с киното. Искаме да реализираме такова място, където да можем да осъществяваме тази връзка между различни културни среди и дейци и съответно студенти, които имат прекрасни идеи. Много е трудно да се намери къде и как да се реализират тези идеи. Нашата цел е да обединим този вид изкуство с всички други видове изкуство и да помогнем на студентите по някакъв начин да успеят да правят проектите, които искат да правят, да ги реализират и разпространяват, защото ние вече сме минали през това нещо и е ужасно трудно.

Желаещите да се включат в инициативата и да намерят инвеститор за идеите могат да получат повече информация от сайта на Фондация "Каузи".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна