Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Манчестър ще се проведе годишната конференция на управляващата във Великобритания Консервативна партия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

При засилено полицейско присъствие в Манчестър днес се открива годишната конференция на управляващата във Великобритания Консервативна партия. Политическите наблюдатели на Острова очакват с нетърпение форума, защото той може да определи бъдещето на партията в труден момент на разногласия в кабинета по въпросите на Брекзит.

12 000 делегати са регистрирани за годишната конференция на Консервативната партия, но полицията в Манчестър съобщи, че очаква около 50 000 души да организират масов протест срещу Брекзит и политиката на строги икономии на управляващите. Опасенията са, че сред протестиращите може да има представители на крайнолеви екстремистки организации.

Самата конференция на торите се очаква с голям интерес. Форумът може да даде отговори на въпроси като достатъчно силна ли е Тереза Мей да води партията в трудните времена на договоряне на условията по Брекзит, на фона на големите разногласия в кабинета. В писмо в таблоида „Сън“ вчера външният министър Борис Джонсън отново изложи визията си за Брекзит, като се обръща към Тереза Мей да не пресрочва дори със секунда двегодишния преходен период. Някои тълкуват поредната намеса на Борис Джонсън като заявка за лидерския пост в партията. Проведена наскоро анкета на YouGov показа, че Борис Джонсън е най-предпочитан от членовете на партията като евентуален заместник на Тереза Мей.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени