Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тереза Мей изрази съжаление, че резултът на предсрочните избори не е какъвто Консервативната партия е искала

Тереза Мей
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският премиер Тереза Мей не можа да даде утвърдителен отговор дали по време на двугодишния „преходен период“ след Брекзит промените в европейското законодателство ще засягат Великобритания. В интервю в сутрешното шоу на Андрю Мар по телевизията на Би Би Си, Тереза Мей изрази съжаление, че свиканите от нея предсрочни избори не са довели до желания резултат. 

В деня на откриването на годишната конференция на Консервативната партия, Тереза Мей заяви, че ръководството е единно в своята мисия за успешен Брекзит. Според нея речта ѝ във Флоренция е дала импулс на преговорите. Тя обаче не можа да отговори с „да“ или „не“ на въпроса дали по време на двегодишният „преходен период“ Великобритания ще приеме промени в европейското законодателство, ако такива бъдат направени. Макар и преди това да каза, че европейските закони ще продължават да важат, тя посочи, че всичко е въпрос на преговори  в случай на промени. Тереза Мей сподели, че планира да се извини на активистите на Консервативната партия за решението й да свика предсрочни избори:
Познавам хора, които работиха наистина неуморно по време на тези избори и аз съжалявам, че резултатът не беше този, който всички ние желаехме.
По време на интервюто Тереза Май заяви, че ще се вслуша в исканията на гласоподавателите и ще замрази таксите за обучение във висшите учебни заведения. Тя допълни, че една от поуките от изборите е, че трябва да се вслушва в гласовете на хората, особено на по-младите.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!