Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Вокално-инструментални картини“ - виртуозните гласове на „Филип Кутев“ и Оркестъра за народна музика на БНР

На 6-и октомври от 19.30 часа в зала „България“ публиката ще може да се наслади на виртуозни певци и музиканти по време на концерта „Вокално-инструментални картини“, съвместен проект на Оркестъра за народна музика на БНР с хора на Ансамбъл „Филип Кутев“.

Утре вечер ще изсвирим една премиера на Ангел Димитров, с която той спечели тазгодишното издание на конкурса за народна музика „Седем осми“ в Чепеларе. Пиесата взе първа награда на журито и първа награда на публиката и се казва „Синаговски танц“, каза в „Хоризонт до обед“ Димитър Христов – диригент за Оркестъра за народна музика и добави:

Много хубав сезон се очертава. Този концерт е втори от тази поредица „Вокално-инструментални картини“. Преди един или два сезона направихме един подобен с хора на Ваня Монева, той се породи от нуждата да има вокали в тези наши концерти. Прекрасен хор е хорът на Ансамбъл „Филип Кутев“, прекрасен диригент е и Георги Генов. Ще има много премиери, много различни автори, като започнем от Филип Кутев, Красимир Кюркчийски, Димитър Трифонов, Стефан Мутафчиев, Георги Андреев, Георги Генов… Изключително разнообразна програма.

В интервюто можете да чуете цялото интервю с Димитър Христов.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна