Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осем награди в конкурса "Екообщина"

Осем общини получиха годишната награда в конкурса "Екообщина", организиран от Френското посолство в България с подкрепата на Министерството на околната среда. За различни екологични инициативи бяха отличени София, Бургас, Габрово, Самоков, Драгоман, Павликени, Златоград и Смядово.

Кметът на София Йорданка Фандъкова, припомни, че след изграждането на интегрираната система за управление на отпадъците 70 хиляди тона зелени отпадъци, събрани от парковете са преработени през последните няколко години. Фандъкова посочи, че приоритет на столичната община е опазването на чистотата на въздуха

Вече обявихме процедурата за първите 20 електробуса. Стремим се да показваме чрез градския транспорт, че трябва наистина всички да имаме грижата като граждани към по-екологични транспортни следства. В същото време успяхме голяма част от училищата, от детските градини и от общинските сгради да приведем в състояние да пестят енергия.
 

 Министърът на околната среда Нено Димов подчерта, че общините имат важна роля в прилагането на решенията, които се взимат на национално ниво.

Местната власт е онзи преводач на действията между държавата и гражданите.
 



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени