Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изтича срокът за кандидатстване в конкурса "Иновативно предприятие на годината"


Броени дни остават до крайния срок за кандидатстване за поредното издание на конкурса "Иновативно предприятие на годината". Победителите в осемте категории ще получат наградата си от президента Румен Радев

В предаването "Хоризонт за вас" Даниела Чонкова – програмен мениджър на фондация "Приложни изследвания и комуникации" и координатор на Европейската мрежа за подпомагане на предприятията, обясни:

В конкурса няма ограничение по отношение на сектори, предприятия от всякакви сектори на икономическата дейност могат да участват. Няма ограничения и по отношения на размера на предприятието или пък неговата история – дали е стартирало или старо предприятие. По интересното е, че чрез този конкурс откриваме непознати до този момент български фирми. Които оправят иновации както на европейско, така и на световно равнище. Специфичното за конкурса през последните години е, че все повече производствени предприятия започват да участват и печелят в конкурса, докато първоначално той беше, основно събираше IT форми.

Кандидатства се в различни категории, според въздействието на самата иновация. Категориите са: "Пазарно лидерство", "Качество на живот", "Зелена иновация", "Иновационен мениджмънт", "Социална иновация", "Иновация в креативните индустрии", "Иновативен старт-ъп" и "Иновации за развитие на таланти".

Даниела Чонкова обясни и какво получават победителите:

Наградата е имиджова, като две големи награди се присъждат в конкурса от тези осем, които ще бъдат наградени. Наградите са статуетки. Наградите ще бъдат връчени лично от президента на република България, традиционно от самото начало на конкурса досега.

Чонкова поясни още, че кандидатури се приемат до 23.45 часа на 15 октомври, неделя, като формулярът се подава електронно.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна