Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Лион“ прекърши шампионите от „Монако“

„Лион“ победи с 3:2 „Монако“
Снимка: БТА

Набил Фекир донесе от пряксвободен удар в добавеното време победата на „Лион“ с 3:2 над защитаващия титлата си „Монако“ в първата среща от 9-ия кръг на футболното първенство на Франция.

Успехът придвижи „Лион“ до трето място в класирането на Лига 1 с актив от 16 точки, докато тимът от Княжеството остана втори с 19. Лидер е Пари Сен Жермен с 22  точки.

"Страхотна победа, въпреки че „Монако“ беше без някои от основните си футболисти", заяви след срещата Фекир, който си изработи пряксвободния удар в 5-ата минута на добавеното време и след това вкара топката в долния ляв ъгъл с шут от около 25 метра.

Гостите изравняваха на два пъти чрез халфовете Рони Лопес  в 17-ата минута и Адама Траоре в 34-ата, след като за „Лион“ точни бяха Мариано Диас в 11-ата и Фекир в 23-ата минута.

За шампионите не игра Радамел Фалкао, който получи почивка от Леонардо Жардим заради участието си в световна квалификация с отбора на Колумбия, докато нападателят Стеван Йоветич пропусна срещата заради травма в бедрен мускул.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени