Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роджър Федерер – Рафаел Надал е финала на „Мастърс“ турнира в Шанхай

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Роджър Федерер и Рафаел Надал ще се срещнат в 24-тия финал по между им. Двамата ще спорят за титлата на тенис турнира от сериите „Мастърс“ в Шанхай.

В полуфиналите Надал победи трудно със 7:5, 7:6 хърватина Марин Чилич. В 11-ия гейм на първата част лидерът в световната ранглиста постигна пробив за 6:5, след което сервира успешно, за да поведе в резултата. Във втория сет двамата тенисисти размениха по два пробива, като се стигна до решителен тайбрек. В него Надал имаше преднина от 4:2 и след това победи в три от следващите общо четири разигравания.

Въпреки че влезе в мача с контузия на китката, Дел Потро спечели първия сет в мача срещу Роджър Федерер, който швейцареца спечели с 3:6, 6:3, 6:3. Швейцарецът загуби първия сет, за да намери верния ритъм, а и покривът беше спуснат и заради започналия дъжд. В първата част Дел Потро направи осем аса, спаси брейк-пойнт в третия гейм и с решителен пробив накрая на частта, поведе след 38 минути игра. Стабилността на Федерер се възвърна постепенно във втория сет и той изравни, след като направи пробив при петия шанс в петия гейм на частта. Този гейм продължи 14 минути, но следващият при подаване на швейцареца приключи едва за две минути. И в третия сет Роджър направи ранен пробив, а постепенно у аржентинеца надделяваше умората. Така 19-кратният шампион от Големия шлем се поздрави със 17-а победа в 23 мача срещу Дел Потро.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна