Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възстановено е движението през "Дунав мост" 2, блокрано от шофьори на товарни автомобили

| обновено на 15.10.17 в 18:39
Снимка: Радио Видин

Възстановено е движението през "Дунав мост" 2 на граничния пункт с Румъния при Видин на изхода от страната, след като по-рано днес шофьори на товарни автомобили блокираха пътя.

Причина за спонтанния протест е бавното преминаване през граничния пункт. Заради струпването на автомобили се наложи да бъдат премахнати част от мантинелите в района на пункта, за да могат камионите да се връщат обратно. 

Обстановката вече е нормализирана, но се е образувала 10-километрова опашка. 
Според шофьори забавянето е на румънска територия, където се извършват проверките на автомобилите. След протест в началото на годината между българските и румънските гранични власти беше договорено за постоянно да е отворено още едно трасе за товарните автомобили. Превозвачи твърдят, че мярката е била временна.

Всичкото приключи след 20-ия ден. Сега, ако си тръгнем, утре, вдругиден ще е същото. Четири часа и половина ние не поместихме дори два метра. Решихме, че трябва да направим нещо по въпроса, защото то всеки път е така.

Причина за забавянето днес е кадрови проблем от румънска страна, заради който са били отворени по-малко трасета за товарните автомобили, каза областният управител Албена Георгиева
Засега за момента там работят, четири или пет трасета
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна