Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

18 октомври е празник на военните парашутисти

Снощи по този повод в Пловдив се състоя тържествена церемония

68-ма бригада специални сили празнува Деня на парашутиста
Снимка: БГНЕС

Развитието на българските сили за специални операции трябва да продължи, заяви в Пловдив вицепремиерът Валери Симеонов, който присъства на тържествената церемония на централния площад по повод празника на военния парашутист – 18 октомври. Военнослужещи от 68-ма бригада Специални сили демонстрираха бойни умения, бяха показани военно оборудване и специализирана техника. 
                                                                   
Вицепремиерът Симеонов изтъкна приноса на бригадата в оказване на съдействие на МВР за предотвратяване на незаконното навлизане у нас на мигранти както през изминалите две години, така и в настоящия момент. Той допълни още, че тази елитна войскова част трябва да бъде добре обезпечена финансово и с технически съоръжения: 
Тъй като те отстъпват на останалите свои колеги от НАТО по отношение на обезпечаването и със съоръжения за нощно виждане, със специални предпазни средства. Ние ще се опитваме, съобразно възможностите на бюджета на Министерство на отбраната, да ги обезпечим, и не само тях.

Организационните промени вследствие на обособяването на бригадата в началото на тази година като отделна част ще продължат и през 2018 година, каза командирът бригаден генерал Явор Матеев. Той подчерта, че предстои създаването на командване на специалните операции на Българската армия.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна