Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Реал" и "Тотнъм" завършиха 1:1

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Реал" (Мадрид) завърши наравно 1:1 у дома с "Тотнъм" в среща от група "Н" на Шампионската лига. Европейският клубен шампион отново показа колебание в домакинската си форма, но е съвсем близо до класиране в следващата фаза на турнира.

Домакините пропуснаха няколко изгодни положения преди почивката, като един път страничната греда спаси англичаните от допускане на гол след удар с глава на Кристиано Роналдо в петата минута. При добавката Карим Бензема не успя да намери очертанията на вратата, пазена от Уго Йорис. Дебют за "белите" направи младият 18-годишен защитник Ашраф Хакими.

В 17-ата минута нов удар на Роналдо премина на сантиметри покрай гредата. Няколко минути след това Тотнъм отговори с опасности, създадени от Хари Кейн и Фернандо Йоренте. В 28-ата минута Серж Орие проби отдясно, центрира, Кейн отправи удар и Рафаел Варан си вкара автогол, правейки вратаря Кейлор Навас безпомощен.

Три минути по-късно Йорис спаси силен шут на Иско. В 42-ата минути Орие направи нарушение в наказателното поле срещу Тони Кроос, а Кристиано изпълни точно отсъдената дузпа за 1:1.

След почивката с пропуск се отличи Бензема, а Уго Йорис отказа френския нападател от намеренията му да осигури победата да мадридчани. Роналдо на няколко пъти опита да изненада френския страж, който отново беше на висота.

В другото наказателно поле Кейн не се възползва от грешка в защитата на "белите" и Кейлор Навас парира опита на английския национал да се разпише във вратата му. Кристиан Ериксен също пробва да затрудни Навас, но костариканският вратар отново спаси Реал Мадрид от допускане на второ попадение.

След това равенство двата отбора имат по 7 точки, като заемат първо и второ място в групата. В другата среща Борусия Дортмунд направи равенство 1:1 като гост срещу АПОЕЛ Никозия. Българският защитник Живко Миланов остана резерва за кипърския отбор и не се появи в игра.

Микаел Поте се възползва от грешка на вратаря на гостите Роман Бюрки и при добавка даде аванс за домакините в 62-ата минута. Само пет минути след това Марио Гьотце асистира за Сократис Папастатопулос, който изравни отблизо с удар с глава за 1:1. След това равенство двата отбора имат само по 1 спечелена точка.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна