Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оградата по границата отново скара опозиция и управляващи

| обновено на 19.10.17 в 14:47
Снимка: БСП

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви в декларация от парламентарната трибуна, че правителството умишлено укрива информация за корупция при строежа и ползването на защитната ограда на границата с Турция. БСП разполага с филм на журналиста и депутат Елена Йончева за сериозни нарушения. Нинова настоя за оставката на вътрешния министър Валентин Радев и на вицепремиера Валери Симеонов.

Декларирам от името на парламентарната група на "БСП за България", че не можете да ни спрете, че ще поканим всички европейски посланици и ще им предоставим кадрите от този филм и документите, които уличават правителството в корупция. Господин Борисов, към Вас се обръщам, ще Ви информираме специално кога и къде ще бъде излъчен този филм и очакваме да изпратите да ни арестуват - 80 депутати от "БСП за България", посочи Нинова.

Йордан Цонев от ДПС също подкрепи казаното от социалистите. Тези неща са продължение на онова признание, на онази активистка на националистите, която сключи споразумение със съда, признавайки, че е участвала в канал за мигранти. Ето го пътят на този канал. Разбирате ли, че коалиционните Ви партньори са в тази игра, заяви Цонев.

Цветан Цветанов от ГЕРБ обвини социалистите в разпространение на фалшиви новини. Никой по никакъв начин няма да ограничи възможността на който и да било народен представител. Или, ако можете да заведете всички тези 80 народни представители, да отидете и да сезирате компетентните органи, както го направихте за всеки един конкретен случай, когато сте имали достатъчно информация, каза Цветан Цветанов.

Депутатът от БСП Елена Йончева обясни в кулоарите на парламента, че от три месеца прави свое разследване за качеството на оградата по българско-турската граница. Йончева смята, че Министерският съвет въвежда цензура при разследването на корупцията. В момента Йончева преговаря с няколко телевизии за излъчването на филма, който е заснела. За съжаление не е реализиран първоначалният проект, който е одобрен от МВР и затова имаме документи. Реализиран е друг проект, в резултат на което оградата пада, оградата се чупи, през нея минават буквално за минути по 40 души и това съм го виждала и съм го снимала, регистрирла съм го. През оградата преминават по-бързо, отколкото автобусът с бежанци, които биха минали през КПП, каза Йончева.

Последва отговор от "Обединени патриоти". Преди декларацията в зала от председателя на парламентарната група Волен Сидеров, депутатът Борис Ячев обяви, че вицепремиерът Валери Симеонов възнамерява да съди Корнелия Нинова и Елена Йончева:

Упълномощен съм от г-н Валери Симеонов едно изречение да предам. Няма да цепи басма на Корнелия Нинова и Елена Йончева, ще ги даде под съд и двете за подобни лъжливи внушения, заяви Ячев.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна