Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тереза Мей предупреди европейските лидери за своите политически трудности

Тереза Мей
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският премиер Тереза Мей предупреди европейските лидери за политическите трудности, които изпитва в Обединеното кралство и ги призова да помогнат за постигане на сделка, каквато тя ще може да защити в страната си. 

Тереза Мей се опита да убеди европейските лидери за политическа подкрепа в трудната ситуация, в която се намира с вътрешните разногласия в кабинета. Тя подчерта, че Великобритания винаги се е стремяла към творчески и прагматичен подход за осигуряване на дълбоко и специално партньорство.

На днешната среща на 27-те европейски лидери в Брюксел обаче не се очаква да бъде взето решение, че е постигнат необходимият напредък, за да се пристъпи към търговски преговори, въпреки че германският канцлер Ангела Меркел даде надежди, че това може да стане през декември.

И докато Тереза Мей призовава за "нова динамика" в преговорите, от Лондон изтече информация, че министърът за Брекзит Дейвид Дейвис е информирал колегите си да се подготвят за сценарий за излизане от ЕС без сделка. От Даунинг стрийт коментираха по следния начин последните развития от Брюксел: Както постоянно заявяваме, макар и нашият приоритет да е добра сделка, едно отговорно правителство трябва да е готово за всякакви варианти.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна