Ниското заплащане и недостигът на кадри са основните проблеми пред професионалните готвачи, заяви председателят на браншовата организация Андрей Стоилов. Във Велико Търново Асоциацията на професионалните готвачи провежда националната си среща.
България е туристическа дестинация с много обекти и има нужда от много кадри. Дълъг период от време трябва да мине, за да останат професионалните готвачи в България. Самата икономика на България се развива постепенно и да става по-богата самата република. Това е шансът средно да се вдигнат заплатите за всички сектори - каза председателят на Асоциацията на професионалните готвачи.
Относно ол инклузива Стоилов коментира:
Всичко зависи от това какви гости можем да привлечем. Когато продаваме на ниски цени, говоря цялостно за туризма, тогава остават по-малко пари за храноден, което сваля качеството на продукта.