Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хамилтън тръгва пръв в Остин

Люис Хамилтън
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Люис Хамилтън с "Мерцедес" спечели първата стартова позиция за Гран при във Формула 1 на САЩ в Остин. Лидерът в шампионата изпревари съперника си в битката за титлата Себастиан Фетел от "Ферари" с 0.239 секунди.

Трети остана Валтери Ботас с "Мерцедес", а четвърти Даниел Рикардо с "Ред Бул", който постигна еднакво време с петия Кими Райконен. Макс Верстапен с "Ред Бул" се класира шести след грешка в предпоследния завой. Заради наказание от 15 места холандецът ще потегли от дъното на колоната.

Естебан Окон от "Форс Индия " бе най-бързият пилот от отборите извън лидерите "Мерцедес", "Ферари" и "Ред Бул". Така Окон се класира седми, но ще стартира шести.

Карлос Сайнц - младши може да се гордее с представянето си в своя дебют за отбора на "Рено". Испанецът успя да се пребори за осмото място при първата си поява в квалификация за новия си отбор и то без никаква предварителна подготовка, седмица след напускането на "Торо Росо".

Фернандо Алонсо продължава възходящата линия, по която се движи отборът на "Макларън-Хонда", преборвайки се за деветата стартова позиция. Топ десет допълни пилотът на "Форс Индия" Серхио Перес.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна