Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В. Симеонов: Трябваше да има санкционирани за случилото се в авиобаза "Граф Игнатиево"

Валери Симеонов
Снимка: БГНЕС

За случилото се в авиобаза "Граф Игнатиево" трябваше да има санкционирани, заяви в Пловдив вицепремиерът Валери Симеонов. Той подчерта, че прави коментара си като представител на по-старото поколение от Българската армия.

Симеонов уточни, че не е съгласен с позицията на прокуратурата, която вече съобщи, че няма да разследва отказа на пилотите да извършат планирани учебни полети:

Там трябваше да има уволнени хора. Аз съм от семейство на военен, във военни градове съм израсъл и не мога даже да си помисля, че военен - независимо дали е летец, танкист или пехотинец, ще откаже да изпълни военния си дълг, независимо дали е в мирно, или е във военно време, защото бил неразположен. Също така мога да кажа, че не споделям и констатацията на прокуратурата. Военните са за това - да си изпълняват военния дълг. Затова те се подчиняват на едни по-особени закони, които се наричат устави и точно затова в тези устави и в законите за военната служба са предвидени много сериозни санкции, защото има едно понятие "измяна на Родината"... За мен поведението на хора, които получават заплати, за да си вършат работата и да защитават небето на България, това си е престъпление. Не мисля, че трябва да се остави без последствия това.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна