Eмисия новини
от 14.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Все повече ученици ползват онлайн обучението като извънкласна форма на подготовка

Снимка: БГНЕС

Все повече ученици ползват онлайн обучението като извънкласна форма на подготовка. Това съобщиха  български представители на най-мащабния безплатен интернет портал за образование в света Кан Академия. 

Кан Академия е американска организация и уебсайт, в който на разположение на учениците са  над 8 хиляди  видеоурока  и 100 хиляди интерактивни упражнения. Интернет-страницата се посещава от близо 60 милиона потребители от цял свят и има своя българска версия. 
Българската интернет версия на Кан академия е създадена преди шест години и за нея работят 800 доброволци, най-вече преводачи. Тя съдържа най много материали по математика, програмиране и биология, но не само.
Хуманитарни науки, икономика, предприемачество
История на изкуството.
Обясниха Розалина Лъскова и Иван Господинов от сдружение "Образование без граници", което поддържа българската версия на канакадемия. Тя се ползва не само от ученици, нио и от учители и родители. Каква е тайната на успеха.
Дете, родител и учител виждат едни и същи данни, могат заедно да ги коментират.

Българската Кан академия се подпомага и финансово от неправителствени организации и от програма "Европа" на столичната община. Прилага се пилотно в две столични училища, а целта е да стане ясно как учителите възприемат модерния начин за обучение.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от