Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българска авиационна асоциация: Авиационната мощ на страната е сведена до критично ниско ниво

Снимка: БГНЕС

Авиационната мощ на страната е сведена до критично ниско ниво. Това заявяват от Българската авиационна асоциация, като категоричното се противопоставят на всякакъв вид манипулации на общественото мнение, които окачествяват като "бунт", "протест" или "стачка" позицията на летателния състав от авиобаза "Граф Игнатиево". 

Препоръчваме на тези държавни лица, които не са запознати с годишния нальот на един български пилот-изтребител, да изискат тази информация по съответния ред и да се извинят на сега действащите български военни пилоти, подчертават от авиационната общност. Изкуственото противопоставяне на видовете въоръжени сили от висши държавни лица е в тежък ущърб на националната ни сигурност и отбрана, заявяват те и изразяват увереност, че министърът на отбраната и командването на Военно-въздушните сили ще направят всичко необходимо проблемите по осигуряването на редовни безаварийни полети, както в авиобаза "Граф Игнатиево", така и в цялата военна авиация, да бъдат разрешени в максимално кратки срокове. 
Позицията на авиаторите е изпратена до президента, премиера министъра на отбраната, началника на отбраната, командира на ВВС и командира на авиобаза "Граф Игнатиево".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна