Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Когато системата се обърка

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Преди два дни бяхме шокирани да научим, че 18-годишен младеж, доведен в тежко състояние след употреба на наркотици (излиза версията за синтетична марихуана) в болница „Пирогов”, е пребил жестоко дежурната медицинска сестра, преди да избяга. Научихме, че в последствието момчето се е самоубило, хвърляйки се от висок етаж на кооперация. Знаем, че сестрата е с тежки лицеви наранявания и с комоцио и е хоспитализирана.
Няколко часа след този инцидент, в „Пирогов” има още един - пак с насилие от пациенти, употребили алкохол. В понеделник побой над медицински персонал имаше и в пазарджишката болница.
В този коментар обаче аз искам да обърна внимание само на един случай, а именно на този с 18-годишното момче. Направи ми впечатление, че родителите отказват да останат с него, защото цитирам „той се дразнел от присъствието им”. Какво знаят те за агресията му, избухливостта, неуравновесеността в определени ситуации и не само, което лекарите не знаят? Не мога да гадая, но знам че това момче приключва с живота си само на 18 години, което ме води към заключението, че някъде в системата, обвързваща родители, учители, училищни психолози, лекари-специалисти нещо се е объркало.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна