Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Монтана" с нов успех в Адриатическата лига

"Монтана"
Снимка: Любо Андреев

Баскетболистките на "Монтана" оглавиха класирането в група "В" на Адриатическата лига за жени, след като победи с категоричното 84:60 (27:5, 21:20, 19:13, 17:22) над хърватския "Рагуша" (Дубровник) в петия кръг. Българският отбор е с девет точки, докато "Атлет" (Целие) и "Партизан" са с по седем преди своите срещи.

"Монтана" пое контрол над мача още в първата четвъртина и повече не изпусна инициативата. За успеха основна роля изигра серията от 23:2 точки през първата четвъртина, последвана от успех с разлика от шест пункта през третата част. Българките завършиха с 57 процента в стрелбата под коша и с 5/10 точни изстрела от зоната за три точки, докато хърватките вкараха 33 процента от хвърлянията за две точки и 28 процента от опитите за три. Баскетболистките на "Монтана" отбелязаха и цели 31 точки от отнети топки.

Сара Буут беше най-резултатна за "Монтана" с 16 точки, към които тя добави четири борби и една асистенция. Радостина Димитрова завърши с 13 точки, шест борби и две асистенции от пейката, а Димана Макариева добави други десет пункта. За "Рагуша" най-резултатна беше Катарина Зарач с 18 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна