Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Боде Милър спира със спорта

Боде Милър
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Боде Милър прекратява състезателната си кариера. Новината обяви официално самият скиор в интервю пред сайта на международната федерация по ски.

Приключих. Имах дълга кариера като състезател, но вече не усещам жажда да карам, казва Милър, който е олимпийски шампион от Ванкувър 2010, като има още три сребърни и два бронзови медала от олимпийски игри.

Освен това има четири златни отличия от световни първенства. Звездата на американските ски е двукратен победител за световната купа (2005 и 2008 ), а с 33-те си победи в състезания за големия кристален глобус се нарежда на осмото място в ранглистата.

Милър е и сред малкото състезатели, спечелили стартове във всички дисциплини – спускане (8), супергигантски слалом (5), алпийска комбинация (6), гигантски слалом (9) и слалом (5). Американецът беше любимец на публиката и феновете с освободеното си държане и агресивния стил на каране.

За сега Милър ще работи като телевизионен анализатор по време на Зимните олимпийски игри в Пьончан през февруари 2018 година. Шесткратният олимпийски медалист в алпийските ски ще бъде коментатор на NBC заедно с Дан Хикс.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени