Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова победа за „Етър“ – 2:0 над „Витоша“

Нова победа за „Етър“ – 2:0 над „Витоша“
Снимка: Спортал

Отборът на „Етър“ постигна трета победа от началото на първенството в Първа лига по футбол и първа от 20 август - 2:0 над „Витоша“ (Бистрица). Защитникът Александър Александров откри резултата в 28-ата минута, а Самб Бадара с 6-ия си гол за сезона направи 2:0 в 71-ата. Домакините започнаха по-активно и до 15-ата минута имаха две чисти положения. Първо Яни Пехливанов след центриране от корнер не успя да насочи топката във вратата, а в 14-ата минута Александров поиска дузпа, след като Румен Гьонов паднал спря топката с ръка в наказателното поле.

При гола на Александров, който прониза вратаря Михаил Иванов, при телевизионните повторения останаха съмнения, че по време на удара е бил в засада. В 51-ата минута Иван Петков вкара второ попадение за етърци, но пак бе в засада и този път тя бе маркирана. Съдията Владимир Вълков продължи с противоречивото си представяне в 56-ата минута, когато Йордан Върбанов от гостите игра с ръка в наказателното поле, но сигнал за дузпа не последва.

20 минути преди края на мача „Етър“ поведе с успокоителното 2:0, след като Алиуне Бадара наказа грешка на вратаря Михаил Иванов и на капитана на гостите Йордан Върбанов. Топката бе подадена по диагонала от десния фланг от дълбочина, Бадара тръгна на скорост, а Върбанов не успя да я отиграе. Вратарят Михаил Иванов беше излязъл доста напред и позволи на Бадара да вкара почти без проблеми на опразнената врата.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна