Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проектът "Витоша - достъпна за всички" предлага на хората с увреждания по-лесен достъп до планината и здравословния живот

Дирекцията на природен парк „Витоша“ към Изпълнителната агенция по горите при МЗХГ разработи проекта „Витоша – достъпна за всички“. Проектът е част от дарителска кампания, стартирала на 1-ви ноември под мотото „Избери, за да помогнеш!“ с цел подобряване на качеството на живот, физическата и психическа дееспособност и социална интеграция на хората с увреждания. В рамките на кампанията ще се изгради спортна алея за хора в неравностойно положение в местността Игликина поляна на Витоша. 

По проекта на природен парк „Витоша“ се предвижда монтаж на специализирани уреди за двигателна активност за хора с увреждания на опорно-двигателния апарат в едно от най-прекрасните места на Витоша със спиращи дъха панорамни гледки – Игликина поляна.

Ще има люлки, музикална стена, уред за висене, фитнес уред, колело за раздвижване, лост за набиране, въртележка, рампа за наблюдение и информационен пункт. Предвидени са и специални маси с пейки, съобразени с изискванията за ползване от хора в инвалидни колички, за да се избегне изолацията им от другите туристи. 

Още подробности за инициативата може да научите от разговора на Лилия Герчева със Снежана Петрова, директор на Природен Парк „Витоша“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени