Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Един арестуван при мащабната операция в Пернишко за издирване на извършителите на обири на банкомати

| обновено на 09.11.17 в 15:30
Снимка: Николай Христов
МВР продължава да издирва трима предполагаеми обирджии, които снощи взривиха банкомат в Сапарева баня, съобщи пред "Хоризонт" главният секретар на министерството Младен Маринов. По-рано при акция край пернишкото село Боснек един мъж беше задържан. Според главен комисар Маринов четиримата са свързани и с други обири на банкомати от последните месеци. В акцията участваха сили на жандармерията, Националната полиция, полицейски кучета и спецчасти от Отряда за борба с тероризма, хеликоптер на Гранична полиция и дронове.

Снощи мъжете са успели да се измъкнат от полицейската засада близо до пернишкото село Боснек. Преди това те са разбили и ограбили банкомат в Сапарева баня. Малко по-късно са засечени от полицията на един от междуселските пътища до Боснек.
В опита си да избягат от полицейската засада мъжете тръгнали през дере с джипа си, след което оставили автомобила и започнали да бягат в гориста местност.
Главният секретар на МВР Младен Маринов:
Последните месеци имаше няколко такива нападения на банкомати, като способът за овзломяване беше чрез газ, взрив, след което отнемат касетата, която съдържа парите.

Джипът, с който четиримата мъже са се придвижвали, е бил краден. Крадени са и неговите номера. Те са били откраднати от лек автомобил в София на 25-и октомври. Това успя да научи "Хоризонт" от свои източници. Издирваните мъже са криминално проявени. Те са с десетки регистрации за грабежи и кражби, но към момента от МВР запазват тяхната самоличност в тайна.

По-рано Младен Маринов коментира акцията в Пернишко:
В момента е заграден голям периметър горски масив. Има един задържан, който смятаме, че има съпричастност към извършеното престъпление. Всички тези действия се извършват под надзора на Окръжна прокуратура - Кюстендил. Ще бъдат задържани, въпрос на време е, още днес ще бъдат задържани. Същите са обявени за издирване. 
Снимка
Главният секретар на МВР заяви още: 
Към момента, което можем да кажем, лицата са криминално проявени, между 35-40-годишни.
Младен Маринов обясни още, че и четиримата извършители са криминално проявени – както задържаният, който в момента се разпитва от полицията, така и тримата, които все още се издирват от полицейски патрули. И тримата, които са успели да избягат, са известни на полицията. Към момента обаче тяхната самоличност не се съобщава, обясняват още от Министерството на вътрешните работи.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна