Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Партиите излязоха с декларации по повод 10-и ноември

Снимка: Ани Петрова, БНР

Датата десети ноември, която бележи началото на демократичния преход в България преди 28 години, стана повод за декларации от парламентарната трибуна.

От името на парламентарната група на Обединените патриоти Волен Сидеров защити решението за проверка на приватизация от изминалите години:

ГЕРБ и Обединени патриоти стигат до извода, че трябва да има санкции за тази приватизирания. Тогава ще се види откъде тръгва корупцията.

В декларацията си ДПС поискаха консенсус за препотвърждаване на българския етнически модел. Мустафа Карадайъ предупреди ГЕРБ:

Този модел, като вдъхновение, идеология, принадлежи на доктор Ахмед Доган. Обръщам внимание на най-голямата политическа партия в Народното събрание да почерпи поуки от историческите уроци, да не затваря пътя пред своето европейско развитие.

От БСП посочиха, че на 10-и ноември са били избегнати най-опасните рискови моменти и се е преминало към мирен преход. Валери Жаблянов каза:

Великото народно събрание беше резултат от безпрецедентен акт на консенсус между политически сили, които в своите платформи често пъти изповядваха радикални политически възгледи.

Дължината на декларацията за 10-и ноември скара Жаблянов и председателя на парламента Димитър Главчев, който отне думата на депутата от БСП.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени