Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма опасност за живота на 14-годишното момиче, пострадало при катастрофата на главен път София-Варна

При инцидента загинаха две момчета - на 15 и 16 години

| обновено на 12.11.17 в 18:54
Снимка: БГНЕС

14-годишното момиче, настанено в Ловешката болница след тежката катастрафа, станала снощи на главния път София-Варна, край село Сопот, е в стабилно състояние и без опасност за живота. При инцидента загинаха две момчета, на 15 и 16 години, като по-малкото е управлявало лекия автомобил. То е загубило контрол, автомобилът се е ударил в дърво и е паднал от мост в река. Колата е на родителите му, които са в чужбина.  В нея е пътувало и още едно момче, което е пострадало леко.

И четиримата младежи са от село Кирчево. Данаил Асенов, кмет селото, съобщи за "Хоризонт", че там ще бъде въведено засилено полицейско присъствие, за да се предотврати шофирането на неправоспособни водачи:

И аз съм шокиран от тази случка. Все пак заминаха млади хора. Добри са децата. Нямам обяснение за тази ситуация. Не съм виждал деца да шофират. Ще предприема по-силно полицейско присъствие и разговори с деца, които са непълнолетни, нямат книжки. По някакъв начин трябва да се въздейства на тези деца и да им се обясни, че това не е шега работа и белята става много бързо.


От прокуратурата разследват случая.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени