Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Легендарният вратар Джанлуиджи Буфон се оттегли от националния отбор

Снимка: Sportal

Джанлуиджи Буфон обяви, че се оттегля от националния тим на италия. Реваншът от баражите за класиране на Мондиал 2018 срещу Швеция беше двубой №175 за легендарния страж с екипа на “адзурите”. След нулевото равенство, оставило италианците извън финалистите на световното първенство за пръв път от 1958 година, Буфон със сълзи на очи заяви:

Напускам националния отбор и го оставям на младите момчета”.Буфон пропусна невероятната възможност да се превърне в първия футболист, участвал на 6 световни първенства. “Разочароващо е”, промълви 39-годишният вратар пред камерите на Rai Sport. - Жалко е, че последният ми мач за Италия завърши по такъв начин. Жалко е не за мен, а защото не направихме това, което очакваха от нас сънародниците ни.

Не можем да говорим за никакво подценяване. Всички, които са играли в подобни мачове, знаят колко е трудно да се преодолее пасив от един чист гол. Сигурно е, че не показахме най-добрия футбол, на който сме способни. Липсваше ни енергия и острота, за да вкараме гол, но шведите играха по подобен начин в Стокхлом, а постигнаха резултат, който ги устройваше. В тези два мача всичко се реши от отделни ситуации, в които, за съжаление, късметът не беше на наша страна.

Бъдещето на италианския футбол е добро, убеден съм. Ние имаме гордост и решителност. Винаги сме се изправяли след тежки поражения, ще го направим и сега. Аз напускам отбора, но той може да разчита на изключително талантливите Джанлуиджи Донарума и Матия Перин. Благодаря на всички футболисти, с които съм играл заедно. Искам да прегърна специално Джорджо Киелини, Андреа Bардзали и Леонардо Бонучи. С тях бяхме рамо до рамо повече от 10 години. надявам се заедно да сме били добър пример за младитеВъв футбола побеждаваш като отбор и губиш като отбор. Вината за лошите резултати е обща. Треньорът е част от отбора, завърши рекордьорът по мачове в националния отбор.

С Италия Буфон е световен шампион от 2006 и европейски първенец през 2012 година. Играл на финал в Шампионската лига - 2003, 2015 и 2017 година.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна