Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дете на годинка почина след побой в Пазарджик

| обновено на 24.11.17 в 22:07
Снимка: БГНЕС

Момче на  годинка е починало след побой в Пазарджик. Тежките удари по главата на детето нанесъл мъжът, с когото майката живеела на семейни начала.  

И двамата за задържани за 72 часа, съобщиха от полицията в града.  За случая е уведомена прокуратурата, повдигнати са им обвинения за убийство и се очаква да бъде поискано постоянното им задържане под стража. 

Трагедията станала  в ромския квартал на града. В четвъртък  пастрокът и детето били сами в къщата. Детето плачело, а мъжът не успявал да го успокои. Това го изнервило и той започнал да удря 11-месечното бебе. След като то изпаднало в безсъзнание, мъжът се опитал да го реанимира. Прибралата се вкъщи майка станала свидетел на неуспешните опити на мъжа ѝ да съживи детето. 

По- късно двамата го откарали в пазарджишката многопрофилна болница, където лекарите единствено констатирали смъртта му, причинена от тежка черепно-мозъчна травма. Според директора на здравното заведение д-р Васил Вълчев, бебето е било с множество кръвонасядания и охлузвания по главата и тялото. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени