Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бой между привърженици и 10 арестувани след победата на ЦСКА-София над „Локомотив“ (Пловдив)

Снимка: БГНЕС

С гол на Кирил Десподов в 35-а ЦСКА-София победи с 1:0 като гост „Локомотив“ (Пловдив) в мач от 17-и кръг на  Първа професионална футболна лига.

Бой  между привърженици на двата отбора стана причина в края на първото полувреме съдията Ангел Ангелов да прекъсне срещата за около 20 минути. След намесата на дежурните извън стадиона полицаи мачът бе подновен. От полицията уточняват, че двубоят е бил охраняван от частна фирма, която не е успяла да се справи с ексцесиите.

Стамен Белчев (старши треньор на ЦСКА):Станахме свидетели на грозни сцени с тези ексцесии между феновете на двата отбора. Това е недопустимо за футбола. Не мога да коментирам защо стана така. Мачът започна спокойно, но изведнъж се стигна до тези сблъсъци. Това повлия отрицателно на играта и на двата отбора. Разбира се, че евентуално наказание няма да ни се отрази добре, но не мога да коментирам нищо предварително. Не обсъждам съдиите. Иначе спечелихме заслужено.  Доминирахме, създадохме и повече голови положения. На почивката казах на момчетата да се спокойни. Допуснахме някои грешки особено в последния пас в атака, но ще работим върху преодоляването им. Спечелената победа е важна за нас.

Бруно Акрапович (старши треньор на "Локомотив" Пд): Обстановката на днешния мач  не беше нормална за футбол с тези стълкновения между феновете.  Прекъсването на мача повлия върху нагласата на нашите футболисти и изявите им. Имахме сериозни проблеми в защита с наказанията на Пламен Николов и Муса Мохамед, а Пламен Крумов имаше здравословни проблеми. Момчетата положиха усилия да се противопоставят на силния съперник, но голът, който допуснахме толкова леко, също оказа своето негативно влияние. Виждаме проблемите ни и работим за тяхното отстраняване.

След края на двубоя стана ясно, че 10 са арестуваните привърженици заради ексцесиите - 4-ма са поддръжници на „Локомотив“, а останалите 6 на ЦСКА- София. В болница за лечение са приети четирима души.

Според ръководството на полицията боят е предизвикан от фенове на домакините - руски граждани, които са арестувани.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна