Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Локомотив“ (Пловдив) и ЦСКА-София - два домакински мача пред празни трибуни

Снимка: БГНЕС

„Локомотив“ (Пловдив) и ЦСКА-София ще играят пред празни трибуни в следващите си два домакински мача - решението е на Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз, след боя на привържениците на двата отбора в срещата от 17-ия кръг на Първа професионална футболна лига, игран снощи.

Двубоят беше прекъснат за около 20 минути в края на първото полувреме, след като няколко десетки ултраси на двата клуба нахлуха на терена и започнаха ръкопашен бой помежду си. След намесата на полицията 11 души са арестувани за участието си в сбиването. Предстои и идентифицирането по видеозаписи на останалите от замесените.

Двата домакински двубоя, които ЦСКА-София ще играе без публика, са тези срещу „Септември“ и „Берое“. „Локомотив“ (Пловдив) няма да има подкрепата на феновете срещу „Верея“ и „Пирин“. Наказанието на червените изтича точно преди срещата срещу „Лудогорец“ за Купата на България, а това на пловдивчани - преди сблъсъка срещу градските им съперници от „Ботев“ (Пловдив).

Дисциплинарният орган на БФС наложи и парични санкции на двата тима – пловдивчани са глобени с 14 000 лева, а софиянци - с 14 300 лева.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени