Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Глушков: Не сме по-слаб отбор от Исландия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков е оптимист за представянето на националния ни отбор в гостуването на Исландия. Мачът от световните квалификации е довечера от 21:45 часа българско време, а Глушков е на мнение, че исландците не са по-добър отбор от нашия, въпреки че играха на последните две Европейски първенства.

Очакваме оспорван мач. Исландия е противник, който играе 40 минути. Имат състезатели, които са доста сериозни. Ние, не само, че трябва да подходим сериозно, но трябва да имаме това усещане, че искаме победата повече от тях.

За съжаление в последния мач имаше 4-5 минути, в които спряхме да си вярваме. Това направи разликата в крайния резултат. Така че аз се надявам да играем 40 минути такъв баскетбол, че да покажем, че искаме повече победата от тях.

Шансовете са 50 на 50. Това, което ще ни даде превес, е мъжката игра и воля. Аз смятам, че ние не сме по-слаб отбор от тях, въпреки че те участваха на последните две Европейски първенства. Ние сме добър отбор, поне колкото тях и трябва да го покажем, независимо, че играем на техен терен. Ние имаме позитивен резултат от срещите срещу тях, но това не трябва да ни успокоява, а напротив – да бъдем нахъсани още повече за победата, каза Глушков.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна