Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаският съд остави под домашен арест обвинения в отвличане Станислав Стоянов

Снимка: БГНЕС

Бургаският апелативен съд пусна под домашен арест Станислав Стоянов от Сливен. Той е обвинен, заедно с още двама души, в отвличането на шофьор от Айтос през септември тази година.
Със сълзи на очите и с мотива, че трябва да гледа две деца, Станислав поиска днес от съда да бъде пуснат под домашен арест. Преди това д-р Антоанета Главанова заяви, че обвиняемият страда от психично заболяване, което не е съвместимо с условията на следствения арест. 
Още през 2005 година е установено, че Станислав има проблем, заради това не е бил одобрен за военна служба, обясни вещото лице и заяви, че в интнервюто, което е направила с него, става ясно, че е необходимо лечение. Прокурорът оспори заключението на д-р Главанова, като посочи, че към настоящия момент няма достатъчно доказателства, че Станислав има заболяване. Тя подчерта криминалните му деяния и присъди. 
На 14-ти септември прокуратурата обяви, че Станислав, заедно с Дияна Куртева, са подмамили шофьор от Айтос в Сливен, задържали са го, сексуални са го насилили и са го обрали. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна