Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

50 българи на остров Бали са се свързали с кризисния щаб в посолството ни в Джакарта

| обновено на 28.11.17 в 18:18
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Още 11 български граждани, които са на почивка на остров Бали, са се свързали днес с кризисния щаб, сформиран в българското посолство в Джакарта заради изригването на вулкана Агунг. С това сънародниците, които са информирали мисията ни, че се намират на острова, стават 50. Всички те са в безопасност.

На българските граждани, чийто полети са отменени, се оказва необходимото съдействие за пренасочването им по алтернативни маршрути на придвижване, съобщават от Министерството на външните работи.

От там призовават всички българи, които към момента се намират на Бали, да се регистрират на сайта на министерството, като предоставят мобилен телефон, имейл и точен адрес на местопребиваване. Така, при необходимост, консулските ни власти ще могат да окажат своевременна помощ.

Международното летище на острова остава затворено до 7.00 ч. утре сутринта местно време заради пепелта, изхвърлена при изригването на вулкана Агунг. Авиационните власти казаха, че въздушните коридори за самолетите са изпълнени с вулканична пепел. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна