Мюсюлманите може да стигнат до 14% от населението на Европа до 2050 г.

Снимка: БГНЕС
Мюсюлманите може да стигнат до 14% от населението на Европа до 2050 година. Това показва проучване на американския независим социологически център "Пю".

През миналата година те са били 4,9 на сто от европейците. Специалистите на центъра са направили прогнозата за 28-те страни-членки на Европейския съюз, плюс Норвегия и Швейцария.

От "Пю" са подготвили три вероятни сценария по отношение на мигрантския поток от мюсюлмани. Според първия - нулева имиграция - мюсюлманското население ще се увеличи до 7,4 процента. При втория сценарий /средна имиграция/ мюсюлманското малцинство ще достигне до 11,2 на сто от европейското население. Третият сценарий се базира на силна имиграция и предвижда, че делът на хората с мюсюлманска религия ще достигне 14 процента от европейското население. Това означава съотношение близо три пъти по-голямо от настоящото, но все пак "значително по-малко" от християните и неизповядващите никаква религия, взети заедно, отбелязва социологическият център.
Още от категорията

Първата разходка на лъвовете Хектор и Рая премина с малък инцидент

Двата лъва в пазарджишкия зоопарк, които преди седмица пристигнаха от Разград, днес за първи път бяха пуснати във външния двор на клетката. Първата разходка на Хектор и Рая премина с малък инцидент, при който няма пострадали. След като беше отворена вратата към двора, двата лъва се насочиха към оградата, но там за първи път се сблъскаха с..

публикувано на 19.07.18 в 18:20

Арх. Бориславов: Бейби бумът в зоопарка е в резултат на усилията на всички

Бейби бум в столичния зоопарк – от началото на лятото малки имат сурикатите, лемурите, антилопите, египетските лешояди и птиците тукан. Бебетотукан вече може да бъде видяно от посетителите, докато прави първите си опити за летене. „Бейби бумът съвсем не е случаен и е в резултат на труда и усилията на всички, които работят в зоопарка. Когато..

публикувано на 19.07.18 в 18:19

Соня Мелоян за казуса с ПМГ "Баба Тонка" в Русе: Държавният план-прием не е еднолично решение

Съдебният казус, свързан с математическата гимназия "Баба Тонка" в Русе, ще продължи на 14 септември в Административния съд в града. Гимназията от десетилетия приема точно пет паралелки в три профила - математика, информатика и биология с химия. На матурите учениците са с най-висок успех в града. Началникът на Регионалното управление на..

публикувано на 19.07.18 в 17:58
Мъжът с полицейския шлем бе идентифициран като президентския помощник Александър Бенала

Помощник на френския президент набил демонстрант

Френската прокуратура проверява помощник на френския президент Еманюел Макрон за нападение над протестиращи, съобщи Би Би Си. Александър Бенала - помощник на шефа на канцеларията на Макрон, бе заснет да влачи жена и да бие протестиращ мъж по време на демонстрация на 1 май. Записът е направен от студентския активист Тахар Бухафс. На..

публикувано на 19.07.18 в 17:58

Евтаназират всички животни в село Шарково, в село Болярово чакат резултатите от втората проба

Всички животни в село Шарково, включително стадото на Тодорка Сакелиева, ще бъдат унищожени. От стадото в Болярово, за което има съмнение за чума, ще бъдат взети втори проби. Това стана ясно след заседанието на кризисния щаб, което се проведе в Болярово. В него участваха министър Порожанов, шефът на Областната дирекция на МВР в Ямбол, кметовете..

обновено на 19.07.18 в 17:53

Цацаров с пълна подкрепа за българските граничари, разследвани за смъртта на турски бракониер

Главният прокурор Сотир Цацаров обеща подкрепа на българските граничари, разследвани за смъртта на турски бракониер и ги увери, че до екстрадицията им в Турция няма да се стигне. Обвинител номер се срещна с вече бившия граничар Михаил Цонков и с тримата му колеги - Николай Костов, Николай Петков и Живко Петков, които все още са в системата..

публикувано на 19.07.18 в 17:50

Над 40 големи горски пожари бушуват в Швеция

Много села в цяла Швеция бяха евакуирани през изминалата нощ заради бушуващите над 40 големи горски пожари, предизвикани от летните горещини, предаде ДПА. След като помолиха за помощ други страни, шведските власти получиха самолети и хеликоптери за борба с пожарите от Италия и Норвегия и очакват пристигането на два специализирани самолета от Франция...

публикувано на 19.07.18 в 17:44