Мюсюлманите може да стигнат до 14% от населението на Европа до 2050 г.

БГНЕС
Мюсюлманите може да стигнат до 14% от населението на Европа до 2050 година. Това показва проучване на американския независим социологически център "Пю".

През миналата година те са били 4,9 на сто от европейците. Специалистите на центъра са направили прогнозата за 28-те страни-членки на Европейския съюз, плюс Норвегия и Швейцария.

От "Пю" са подготвили три вероятни сценария по отношение на мигрантския поток от мюсюлмани. Според първия - нулева имиграция - мюсюлманското население ще се увеличи до 7,4 процента. При втория сценарий /средна имиграция/ мюсюлманското малцинство ще достигне до 11,2 на сто от европейското население. Третият сценарий се базира на силна имиграция и предвижда, че делът на хората с мюсюлманска религия ще достигне 14 процента от европейското население. Това означава съотношение близо три пъти по-голямо от настоящото, но все пак "значително по-малко" от християните и неизповядващите никаква религия, взети заедно, отбелязва социологическият център.
Още от категорията

Издирваният за грабеж Красимир Пешев - Мраморския се е предал в СДВР

Издирваният за грабеж Красимир Пешев - Мраморския се е предал в СДВР, научи "Хоризонт". Срещу Мраморския има задочно обвинение, че на 11 декември е участвал в обир на каса в столичният квартал "Люлин". Двама души бяха задържани от полицията тогава, а Пешев и още един предполагаем участник в обира избягаха. 

публикувано на 19.01.18 в 12:42

Българите не оправдават домашно насилие, но и не приемат социални роли на половете

Българите не оправдават домашно насилие, но и не приемат социални роли на половете, показва изследване на "Галъп интернешънъл". Темите на Истанбулската конвенция по-скоро разделят обществото, отчита последното проучване на агенцията. Почти 90 процента от анкетираните не са съгласни с тезата, че жената трябва да се подчинява на мъжа. Проучването на..

публикувано на 19.01.18 в 12:41

Велик е нашият войник

Ако си спомняте преди време вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че у нас вече ще има платена доброволна казарма. Г-н Министърът е твърдо убеден, че младежите и младите мъже у нас трябва, ако желаят, да получат професионална военна подготовка. Чета, че процесът по военното образование на подрастващите е вече в ход. Още от..

публикувано на 19.01.18 в 12:27

Най-малко 10 жертви на бурята в Европа, 8 от тях - в Германия

Бурята Фридерике отне живота на най-малко десет души в Европа в последното денонощие, като 8 от тях - в Германия. Очаква се ураганните ветрове да отслабнат днес (петък), след като бурята се измести към Полша. Най-силните пориви на вятъра бяха 200 километра в час и доведоха до хаос във въздушния и наземния транспорт. За първи път от 2007 г...

обновено на 19.01.18 в 12:15

Учени разработват кръвен тест за ранно откриване на осем вида рак

Нов кръвен тест за рак показа обещаващи резултати за откриване на осем различни вида тумори, преди да се разпространят в тялото, което дава надежда за ранното им откриване, предаде АФП. Необходими са обаче още проучвания преди теста, който е наречен CancerSEEK, да стане общодостъпен, като се прогнозира, че ще струва около $500, се посочва в..

публикувано на 19.01.18 в 12:14

Грипна епидемия е обявена в община Благоевград

В община Благоевград е обявена грипна епидемия, съобщиха от Районната здравна инспекция. Във ваканция излизат всички училища от понеделник , а в детските градини ще приемат само  здрави деца.  От 22 до 24 януари влизат в сила забраните за планови операции и свиждания в болничните заведения.  В грипна ваканция излизат всички училища на територията на..

обновено на 19.01.18 в 12:11

Местят част от инфраструктурата на „Галилео“ в Испания заради Брекзит

Част от инфраструктурата на сателитната система „Галилео“ ще бъде предислоцирана от Великобритания в Испания заради Брекзит, съобщиха от Европейската комисия. Разполагането в Лондон на помощния наблюдателен център за спътниковата система за навигация „Галилео“ започна през 2010 година след спечелен конкурс в сериозна конкуренция от други места в..

публикувано на 19.01.18 в 11:58