Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НСА с „Почетен знак на президента“

4
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев връчи „Почетния знак“ на държавния глава на Националната спортна академия „Васил Левски“. Отличието, което получи ректорът на висшето учебно заведение проф. Пенчо Гешев, е присъдено за изключителните заслуги на Академията в развитието на спорта. Президентът беше гост на Тържественото събрание по случай 75-годишния юбилей на НСА.

Спортът ще ни върне и самочувствието, ще даде здраве на младите и на нацията, ще спести огромни разходи за здравеопазване. Спортът може да спомогне за изкореняването на агресията в училище, в дома, по улиците, каза президентът Румен Радев.

Гости на церемонията бяха и зам.-министрите на младежта и спорта и на образованието Ваня Колева и Петър Николов, посланиците на Кипър и Република Корея, както и кметът на София Йорданка Фандъкова, която благодари за развитието на спорта и образованието в столичния град.

По време на Тържественото събрание ректорът на Академията проф. Пенчо Гешев връчи почетни награди за принос на изтъкнати преподаватели, сред тях - проф. Виден Георгиев, проф. Константин Жалов, проф. Иван Попов, проф. Петър Киров и проф. Давид Давидов.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна