Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Кротоне" отпадна от турнира за купата на Италия въпреки силната игра на Тонев

Александър Тонев
Снимка: БГНЕС

Александър Тонев се появи като резерва за отбора на футболния "Кротоне", но направи силни минути и създаде две отлични възможности за своя тим. Гостите от "Реджо Калабрия" обаче отпаднаха в 4-тия кръг на турнира за Купата на Италия от "Дженоа" след поражение с 0:1. Българският нападател Андрей Гълъбинов не беше в групата на домакините.

И двамата треньори заложиха на някои играчи, които по-рядко намират място в стартовите 11, а Александър Тонев се появи в игра на мястото на Джовани Крочиата в 68-ата минута. Домакините вече бяха повели в 54-тата чрез Франческо Милиоре, който разстреля вратаря Марко Феста с мощен удар извън наказателното поле.

Тонев създаде напрежение за вратаря на "Дженоа" в последните 10 минути. Най-напред в 81-вата минута той застраши Ламана след комбинация със Стефан Симич. Истински снаряд обаче принуди Ламана да показва най-доброто от себе си в 90-ата минута, когато без забавяне Тонев опита да докара мача до равенство. На осминафиналите "Дженоа" ще гостува на "Ювентус".

В другата среща от снощи "Удинезе" разгроми втородивизионния "Перуджа" с 8:3. Макси Лопес вкара хеттрик за победителите, като два от головете му бяха от дузпи. Гостите се държаха до 61-вата минута, когато резултатът беше 4:3 и след това пуснаха още четири попадения. В следващия етап от турнира "Удинезе" е гост на "Наполи".

Срещи от четвъртия кръг в турнира за купата на Италия:
"Удинезе" - "Перуджа" 8:3
"Дженоа" - "Кротоне" 1:0

от сряда:
"Сасуоло" - "Бари" 2:1
"Киево" - "Верона" 4:5 след дузпи, 1:1 в редовното време и продълженията
"Торино" - "Карпи" 2:0

от вторник:
"Каляри" - "Порденоне" 1:2
СПАЛ - "Читадела" 0:2
"Сампдория" - "Пескара" 4:1.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени